Alegeri si decizii care ne schimba viata

Este necesar sa intelegem ca alegerile si deciziile noastre sunt influentate de faptul ca suntem fiinte tripartite. Reprezentam un tot format din suflet, minte si corp.
Ceea ce uitam sau nu vrem sa intelegem, este ca adesea facem alegeri in mod simultan pe toate cele 3 niveluri, iar deciziile avem tendinta sa le luam tinand cont doar de unul. Trupul poate sa doreasca un lucru, mintea altceva si sufletul sa simta ceva total diferit. Rezultatul este dezechilibru.
Trebuie doar sa ajungem la armonie, sa ne castigam autocontrolul si astfel putem sa realizam adevarate minuni.
Mintea la randul ei ia decizii pe trei niveluri de analiza: din punct de vedere logic, prin intuitie, pe baza emotiilor.
Zona emotionala are si ea cinci niveluri: durerea, mania, dorinta de a fi ca celalalt, frica si dragostea. Dar de fapt, la baza tuturor emotiilor noastre se situeaza invariabil dragostea si/sau frica.
Deci mintea ia deciziile in functie de dragoste si/sau de frica. Dar si frica poate deveni dragoste. Si atunci nu ne ramane decat sa intelegem, ca la baza tuturor deciziilor noastre este necesar sa stea dragostea, pe care insa trebuie sa o intelegem cu adevarat si sa nu permitem mintii sa creeze distorsiuni. De exemplu a permite ca dragostea sa se transforme in dorinta de posesiune, gelozie sau ura. Dragostea pervertita in dorinta de posesiune asupra mintii si sufletului celuilalt, ne indeparteaza si de celalalt si din nou de noi insine. De aici insingurarea, depresia, gandurile suicidare, caderea in capcana alcoolismului si/sau drogurilor, violenta si distrugerea mediului inconjurator.
In momentul cand permitem mintii asemenea derapaje, procesul este exact invers – dragostea se transforma in frica. De aici neincrederea in ceilalti si de fapt in propriile forte. Frica de a pierde totul, inclusiv viata. Si raportarea la Dumnezeu cu frica in loc de iubire.
Frica de Dumnezeu ne indeparteaza si de Dumnezeu si de noi insine!
De aceea va indemn si din proprie experienta dar si ca psiholog – alegeti intotdeauna dragostea si sa nu permiteti fricii sa se strecoare in mintea si mai ales in sufletul vostru. Invatati sa luati deciziile si hotararile tinand cont de trinitatea voastra: suflet, minte, corp. Astfel veti atinge echilibrul si armonia iar viata vi se va schimba,

Alina Moise

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în echilibru si armonie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s