Ce este frica si cum o combatem

Frica este o tulburare resimtita ca o stare de neliniste, fiind provocata de un pericol real sau imaginar. De cele mai multe ori frica poate fi asociata cu absenta totala sau partiala a controlului asupra unei situatii. Mintea este cea responsabila de fricile noastre si tocmai de aceea trebuie sa fim cu atat mai atenti. Frica ne poate paraliza mintea si ne poate ucide sufletul.

Esenta fricii este teama de moarte. Iata de ce ii lasam pe altii sa ne conduca viatane este atat de teama de moarte, incat ne este frica de viata insasi si astfel uitam sa traim.

Insasi societatea din care facem parte este construita pe frica. Cei care guverneaza se bazeaza pe frica noastra pentru ziua de maine, sub forma luptei pentru supravietuire cu orice pret. Pe fondul neincrederii in fortele proprii si a alterarii credintei prin raportarea la gresita la divinitate (am fost invatati sa ne fie frica de Dumnezeu) ne simtim din ce in ce mai singuri si astfel expusi manipularilor de tot felul. Asa s-a nascut ura, generata de neputinta de a ne mai raporta corect, la lumea in care ne chinuim sa supravietuim. Si asta pentru ca, s-a facut absolut totul ca sa fim impiedicati sa mai gandim cu mintea noastra, iar sufletul ne-a fost foarte usor mutilat in absenta credintei. De aceea, ne lasam tarati de valurile vietii, uitand sa traim cu adevarat sau fiind impiedicati in mod deliberat, de catre guvernantii care doar in acest mod isi pot exercita puterea asupra noastra. Iar ei isi doresc puterea absoluta, care in conceptia lor este reprezentata de puterea lor exercitata asupra  trinitatii noastre: trup, minte si suflet.

Dar si guvernantii isi au fricile lor, in primul rand teama de multimi. De aici vine si incercarea de distrugere a solidaritatii dintre oameni, in paralel cu faramitarea grupurilor si dezbinarea oamenilor care le compun. Cei care au ca unic scop detinerea puterii in detrimentul celorlalti impun legi si cutume sociale prin care promoveaza separatia si lipsa de transparenta, deoarece cu cat oamenii sunt mai dezbinati si mai insingurati pot fi manipulati mai usor, cu ajutorul propriilor frici si indoieli, in timp ce un grup restrans isi poate face toate jocurile din spatele perdelei de fum.  Din pacate, frica este cel mai mare dusman al nostru, la care se adauga ura. In momentul in care ne este frica de guvernanti si ii mai si uram in acelasi timp se intampla doua lucruri. In primul rand noi pierdem energie si devenim din ce mai slabi, atat din punct de vedere psihic, dar si fizic (de aici starea de sanatate precara, accentuata si de politicile de distrugere deliberata a sistemului sanitar) iar energia pe care noi o pierdem este imediat absorbita de catre ei si intoarsa tot impotriva noastra, prin impunerea unor masuri si mai restrictive. Astfel ne aflam intr-un cerc vicios, din care nu mai putem iesi decat intr-un singur fel. Trebuie sa ne impunem sa avem incredere in fortele proprii, sa ne luam destinul in propriile maini, fara sa asteptam indrumarea sau mila stapanirii, sa fim solidari, sa ne lecuim de frica si sa renuntam la ura.

Nu lasati frica sa va controleze viata. Opriti mintea inca inainte de a incepe sa ruleze tot felul de scenarii apocaliptice. Nu permiteti fricii sa patrunda in suflet. Controland mintea veti controla si frica, traind fiecare clipa cu responsabilitate, discernamant, echilibru si autocontrol.

Alina Moise

Reclame
Acest articol a fost publicat în ajutor pentru suflet și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ce este frica si cum o combatem

 1. florin zice:

  Ffrica este un sistem de aparare atunci cand credem ca suntem in pericol

  • na zice:

   Nu toate sistemele de aparare sunt adecvate tuturor situatiilor. Unele pot consuma resurse importante fiind, in final, daunatoare scopului dorit (vezi linia Maginot).

 2. vio zice:

  corect Alina foarte adevarat despre felul cum suntem manipulati si dezbinati dar cred k esenta fricii nu este de moarte ci de pierderea iubirii si respectului celor care ii cunoastem si care vin in contact cu noi si de singuratate si vedem aceasta rezolvare doar pe cale materiala cu cit suntem mai realizati si mai puternici vom fi mai in siguranta deci mai fericiti dar de fapt ne facem rau intre noi exploatindu-ne si fizic si psihic distrugindu-ne unii pe alti // abia cind barbatii vor intelege care este rolul primordial al oricarei femeie indiferent de inaltimea sau greutatea sau cultura ei sau culoarea pielii etc etc si femeile vor intelege k barbatii sunt niste copii de fapt care au nevoie de iubire si sex si adevarata lor identitate este doar alaturi de o femeie abia atunci mai putem spera la o evolutie pozitiva spirituala sociala mentala colectiva si la nivel de individ

 3. Pingback: Ce este frica și cum o combatem? – Sentimente/Trăiri/Atitudini

 4. Pingback: Ce este frica și cum o combatem? – Sentimente

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s