Linistirea mintii – schimbarea realitatii

De foarte multe ori, simtim nevoia de a linisti mintea, de a pune stavila gandurilor care ne creeaza stari de tristete, durere, nervozitate, anxietate sau de-a dreptul frica. Si asta deoarece, realitatea pe care o percepem, ne inconjoara si devine din ce in ce mai stresanta, apasatoare sau chiar chinuitoare de-a dreptul. Avem nevoie doar de putin timp cu noi insine, fara tv, radio sau alte surse de poluare fonica si psihica.

A linisti mintea inseamna de fapt a invata sa nu permitem dezvoltarea niciunui gand. Pentru a putea reusi trebuie sa intelegem ce reprezinta gandurile – doar niste plasmuiri ale mintii, in spatele carora se afla anumite idei, temeri, frici, dorinte, sentimente sau pasiuni, care desi vin si pleaca fulgerator, uneori ne pot afecta pe termen lung, chiar fara sa ne dam seama.

Trebuie sa incepem prin a ne observa pe noi insine foarte atent, spre a intelege mecanismul de formare a gandurilor si felul in care ele ne afecteaza, din momentul in care patrund in zona de atentie constienta. Treptat, vom putea ajunge la performanta de a opri gandul inca inainte de a ajunge in aceasta zona, si chiar daca la inceput va fi greu, trebuie perseverat si cu timpul vom reusi.

La inceput vom fi simpli observatori, fara a interveni, dar treptat, vom putea intelege cum ne afecteaza mintea, acele ganduri cu conotatie negativa, din momentul aparitiei, trecerea in zona de atentie constienta si pana la transformarea in adevarate scenarii, cu intregul cortegiu de temeri si nelinisti care pot duce in final spre stari de anxietate si depresie. Acesta este cel mai simplu si sigur mijloc de a afla adevarul despre noi insine, putand astfel sa ne schimbam radical viata.

Fie ca vrem sa recunoastem sau nu, ceea ce ne dorim cu adevarat este sa cunoastem adevarul, fie ca este despre propria persoana, fie despre ceea ce se petrece in jurul nostru si incercam sa aflam acest adevar cu ajutorul mintii. Din pacate este de cele mai multe ori o mare greseala, deoarece mintea este doar depozitara cunostintelor pe care le detinem, a reprezentarilor formate pe baza lor si a experientei de viata a fiecaruia. Mintea, de cele mai multe ori nu poate cunoaste adevarul si de aceea devine instabila, plina de temeri, fobii si frustrari de tot felul. De aceea, mintea trebuie permanent sa fie observata, supravegheata si linistita, atunci cand incepe sa ruleze scenarii autodistructive.

Aceasta este calea spre cucerirea armoniei interioare, facand pace cu noi insine si cu lumea, spre a gasi adevarul, devenind constienti de valoarea noastra reala si incetand astfel de a mai reactiona la fricile si frustrarile plasmuite de minte. Vom constata, ca ceea ce se petrece in jur, ne afecteaza mai putin si reusim sa gestionam situatiile de criza personala reala, mult mai usor. Astfel, putem schimba realitatea pe care o traim, deoarece aceasta nu este pana la urma, decat o reprezentare in mintea noastra.

Alina Moise

Reclame
Acest articol a fost publicat în autocunoastere si autocontrol și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Linistirea mintii – schimbarea realitatii

  1. anunturi zice:

    Salut. Interesanta pagina. Itii prezint o pagina de anunturi gratuite: taman.ro anunturi gratuite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s