Puterea exemplului personal

O poveste frumoasa care poate fi citita doar ca o simpla poveste, dar mai ales ca un indemn si o speranta: daca poti sa rezisti tentatiei de a te conforma Sistemului, exista posibilitatea sa contribui la disparitia lui!

„Erau odată două cetăţi. Aceste cetăţi se aflau situate la mare distanţă una de cealaltă.
Erau foarte diferite. În prima cetate locuiau doar oameni înţelepţi, cinstiţi, modeşti, iubitori şi harnici.
În a doua cetate locuiau oameni depravaţi, lacomi, hoţi, mincinoşi şi bănuitori. Acestă cetate, conform Legilor Destinului urma să fie distrusă.
Conducerea primei cetăţi a luat decizia să salveze cetatea depravaţilor şi să trimită icognito câţiva dintre oamenii lor pentru a-i aduce pe depravaţi pe calea cea bună.
Înţelepţii care au fost trimişi în cetatea depravaţilor aveau obligaţia să-i înveţe pe băştinaşi să fie iubitori, cinstiţi şi să caute înţelepciunea. Misiunea lor urma să dureze trei ani.
Era o misiune foarte grea. Puţini au fost cei care au îndrăznit să meargă în această misiune.
Echipa de comando a înţelepciunii a pornit la drum.
Au fost trei ani grei. Misionarii noştri au făcut tot ce le-a stat în putinţă: au ajutat copiii oamenilor depravaţi, atunci când aceştia erau prin cârciumi, au dus mâncare familiilor înfometate, au deschis şcoli, etc.
După trei ani misionarii au fost obligaţi să se întoarcă în cetatea lor pentru că urma a fi luată o hotărâre conform Legii Destinului în legătură cu Cetatea Depravaţilor.
Misionarii au fost întrebaţi de Conducerea Cetăţii Iubirii dacă au reuşit să facă ceva în Cetatea Depravaţilor.

Misionarii noştri, întristaţi au dat următorul răspuns: – Cu părere de rău trebuie să vă aducem la cunoştinţă că nu am reuşit să schimbăm decât foarte puţine lucruri în Cetatea Depravaţilor şi suntem foarte întristaţi în legătură cu situaţia grea a celor de acolo. Însă avem o mulţumire mare: am reuşit să rezistăm – să nu devenim şi noi ca ei – a fost foarte greu. Suntem foarte trişti că nu am reuşit să schimbăm mare lucru.

Conducerea Cetăţii Iubirii a spus:  – Nu vă întristaţi! Munca voastră a fost grea şi plină de pricole! Cât timp aţi fost acolo voi nu aţi văzut rezultatele ei, însă după ce aţi plecat depravaţii şi-au adus aminte de faptele voastre şi au început din ce în ce mai mulţi să le imite. Acum sunt suficient de mulţi oameni acolo care au venit pe calea cea bună, iar balanţa destinului a hotărât ca acea cetate să fie salvată.”

Reclame
Acest articol a fost publicat în 2012 și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Puterea exemplului personal

 1. YELLOW_FLOWER zice:

  te astept in piata .)
  NU UITATI DE PROTESTUL DE MAINE DE LA FANTANI, PRIVIND GAZELE DE SIST!

  SE PREGATESTE MARS CONTRA VANZARII CUPRUMIN SI A CELORLALTE PRIVATIZARI DEMOLATOARE PENTRU TARA. VA TINEM LA CURENT SI ASTEPTAM O MAI MARE MOBILIZARE DIN PARTEA D-TRA.

  ROMANIA,TREZESTE-TE!

  FARA LINK-URI! CU PREZENTA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s