Libertatea unui om demn

Adrian NastaseAstăzi, în Ziua Sfântă de Crăciun, în tradiţia noastră, familiile se adună spre a se bucura împreună de Naşterea Mântuitorului. Eu sunt dintre norocoşii care se bucură de această zi frumoasă împreună cu cei dragi. Dar sunt din păcate destui oameni care nu se pot bucura pe deplin de aceasată zi, din cauza singurătăţii sau izolării generate de societatea nedreaptă în care trăim. De aceea, gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care astăzi nu sunt alături de cei dragi, din diverse motive. Şi către singurul deţinut politic din România anului 2012, domnul Adrian Năstase.

Libertatea este o stare de spirit, o trăsătură a oamenilor tari. Libertatea nu îţi poate fi luată cu adevărat decât dacă îţi pierzi demnitatea! Am învăţat asta de la Adrian Năstase.

Libertatea presupune a fi tu însuţi, indiferent de situaţie şi am constatat că, uneori, pentru a-şi putea păstra libertatea, un om demn acceptă chiar şi izolarea, în cazul de faţă încarcerarea, pe motive politice – injuste, nedreprte şi mai ales ilegale. Iar încarcerarea i se trage tocmai de la demnitatea pe care a afirmat-o întotdeauna, atât în nume personal, cât şi în numele României, ca om de stat.

Adrian Năstase a fost deseori pe nedrept etichetat ca arogant (chiar şi eu am picat în plasa asta), deoarece demnitatea poate fi confundată cu aroganţa, într-o societate în care demnitatea e floare rară.

Demnitatea înseamnă mândrie afirmată, exteriorizată, ca dovadă a faptului că omul există, trăieşte, învaţă, evoluează, contribuie cu ceva la ceea ce ar trebui să fie starea de bine general.

A fi un om demn, presupune a-ţi valorifica toate potenţialităţile fiinţei tale, spre a trăi bucuria împărtăşirii cu ceilalţi, fără de care nu există împlinire adevărată. Demnitatea se exercită de către un om bine pregătit în domeniul său de expertiză, independent, cu libertate de conştiinţă.

Demnitatea este la fel de bine explicată prin exemplul personal oferit de către un foarte bun agricultor, de un foarte bun inginer, de un foarte bun profesor, dar şi de un foarte bun diplomat, politician şi om de stat.

A fi un foarte bun om de stat este cel mai greu, deoarece nu ţine doar de calităţile personale. În primul rând trebuie să ai un stat – cu atributele: naţional, independent şi suveran – nu doar pe hârtie! şi să nu fii împiedicat de sistem!

Adrian Năstase a îndeplinit toate condiţiile personale pentru a fi un bun om de stat, dar din păcate, sistemul deja hotărâse ca statele naţionale să dispară.

Adrian Năstase şi-a dorit o Românie liberă şi demnă şi pentru asta plăteşte cu propria libertate – de mişcare. Şi-a păstrat libertatea de conştiinţă şi demnitatea – pentru asta are respectul meu!

Vă mulţumesc domnule Adrian Năstase pentru colindul de libertate şi demnitate, vă doresc să ajungeţi cât mai repede alături de cei dragi. Crăciun Luminat!

 

Alina Moise

Reclame
Acest articol a fost publicat în exemplul personal și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Libertatea unui om demn

  1. leonard zice:

    Foarte mult adevar in acest material si multa sensibilitate .Si eu care am lucrat multi ani in preajma domnului Nastase si imi alatur toata admiratia si urarile de bine
    .

  2. P.Amuza zice:

    Crăciun Fericit,ţie şi celor dragi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s