Credinta si Spiritualitate

19 decembrie 2012

Acum două săptămâni ,am întrebat în timpul meditaţiei, cine sunt Îngerii mei păzitori, deoarece mi-am dat seama că, în cei 39 de ani de Viaţă, am fost supraprotejată, mai ales că, de mică am avut tendinţa să mă aflu în mijlocul evenimentelor de tot felul. La nici 3 ani am fost la un pas de moarte prima dată, din cauza unei duble bronho-pneumonii, iar medicii nu îmi dădeau nicio şansă. Dar mama mea s-a încăpăţânat, m-a luat acasă de la spital, pe semnătură şi m-a salvat cu o combinaţie de leacuri băbeşti, plus penicilină şi streptomicină.
La 3 ani şi jumătate am făcut astm bronşic şi până la 6 ani am avut crize care îmi puneau aproape zilnic viaţa în pericol. Dar din nou, părinţii mei au făcut tot ce au putut, mai ales că provin dintr-o familie modestă (în perioada comunistă – cu medicamente cumpărate pe bani grei, aduse şi mai greu din străinătate). Şi astfel, după ce toată copilăria şi adolescenţa m-am luptat cu boala şi mai ales cu interdicţiile ei, la 14 ani medicii au constatat că sunt vindecată.
În 21 decembrie 1989, nu am fost arestată la Piaţa Romană, pentru că o cunoştinţă l-a avertizat pe tatăl meu, cu 5 minute înainte, că vin dubele (i-a spus textual: “Fugiţi, că e păcat de fetiţă să ajungă pe mâna securiştilor” – aveam 16 ani atunci). Pe 22 decembrie am plecat de la Televiziune cu doar câteva minute înainte să înceapă să se tragă! Iar pe 23 decembrie, la Piaţa Dorobanţi, doar mi-au şuierat câteva gloanţe pe la ureche.
În 1993, după ce a murit mama, era să mor şi eu de durere, dar m-au trezit Ingerii mei păzitori şi cu ajutorul lor, al Lui Dumnezeu, cu multă voinţă şi credinţă, am ales în mod conştient Viaţa. I-am cerut lui Dumnezeu o familie: un soţ şi un copil. Rugăciunea a fost auzită şi îndeplinită în cel mai scurt timp, nici 6 luni. Am o familie frumoasă: un soţ bun şi un băiat care mai are puţin şi împlineşte 18 ani (poartă numele de Ioan şi s-a născut de Buna Vestire!).
Apoi, în cei 18 ani de politică am reuşit să nu o iau razna, adică am rezistat să nu mă integrez în peisaj şi să fac compromisurile care mi se cereau, mai ales în perioada mandatului de 4 ani de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Sau să o iau razna, la propriu, din cauza presiunilor de tot felul, dar mai ales a conflictelor interioare care mă măcinau. Dar, au existat nişte oameni deosebiţi, precum cel care mi-a fost şef şi pe linie politică (mi-a permis să evoluez în ritmul meu şi pentru asta îi mulţumesc!) şi de serviciu (dl. Dan Ioan Popescu, la al cărui cabinet parlamentar am lucrat) şi regretatul scriitor Petre Sălcudeanu (un suflet mare, chinuit şi dezamăgit de societatea noastră) care m-a determinat să fac facultatea de Psihologie, acordându-mi toată încrederea şi sprijinul său.
Şi cum cartea mi-a plăcut de când mă ştiu, nu mi-a fost greu deloc, mai ales că am avut profesori foarte buni (domnii Pantelimon şi Mihai Golu, doamna Ioana Golu, d-na Gabriela Stoltz, dl. Augustin Cambozie, d-na Iolanda Mitrofan, d-na Diana Vasile, dl. Ion Mânzat şi mulţi alţii). M-am bazat şi pe experienţa lucrului direct cu oamenii, dar mai ales pe faptul conştientizat, că rostul meu aici – este să aduc alinarea. Acum sunt psiholog clinician, cu acte în regulă, dar mai ales mă simt capabilă să îmi îndeplinesc misiunea de a ajuta oamenii să aleagă Viaţa şi să fie în stare să o trăiasacă din plin, în Lumină şi Iubire!
Iar faptul mi-a fost confirmat, când la întrebarea “cine sunt Îngerii mei păzitori ?”, în minte mi-au apărut două nume: Uriel şi Zadikel. De Uriel parcă mai auzisem eu ceva, dar Zadikel îmi era total necunoscut. Aşa că m-am reprzit la calculator şi am întrebat memoria internetului. Nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că este vorba despre doi Arhangheli. Şi citind tot ce am putut găsi despre ei, am înţeles toate etapele şi crizele vieţii mele în cu totul altă Lumină…
Vă îndemn şi pe voi să vă aflaţi Îngerii păzitori, deoarece asta vă poate ajuta foarte mult în găsirea drumului spre propria fiinţă.
(fiinţa care poartă numele Alina Moise)

Părintele Cleopa despre Arhangheli
“Prin cuvantul “Arhanghel” intelegem “mai mare peste Ingeri” sau “cel dintai dintre ingeri”. Iar “inger” inseamna “vestitor”, pentru ca ingerii vestesc pe pamant si fac cunoscuta oamenilor voia lui Dumnezeu. Ingerii sunt “duhuri slujitoare” – ei au fost creati de Dumnezeu mai inainte de om si de lumea vazuta, dar nu prin cuvant, ci numai cat a gindit, Dumnezeu i-a si creat.
Ingerii sunt impartiti, dupa Sfintii Parinti, in noua cete si fiecare ceata are o anumita misiune de implinit in cer si pe pamant. Ingerii sunt duhuri, adica au trupuri nemateriale, nemuritoare. Scopul principal pentru care au fost creati ingerii, este pentru a-L slavi neincetat pe Dumnezeu. Apoi pentru a implini intru toate voia Lui, pentru a face cunoscuta oamenilor voia lui Dumnezeu si pentru a ajuta pe oameni sa implineasca poruncile Lui.
Ingerii vestesc oamenilor tainele lui Dumnezeu si vointele Lui cele mai mici chiar, povatuindu-i sa traiasca in iubire, in fapte bune si cu dreptate, implinind intru toate voia Domnului. Ingerii sunt rinduiti sa pazeasca pe fiecare credincios, caci de la botez, fiecare crestin are un inger pazitor. Pe cei buni ingerii ii ajuta sa nu cada, iar pe cei cazuti ii ridica, prin pocainta si spovedanie si niciodata nu ne lasa pe noi, desi uneori gresim. Ingerii sint gata sa ne ajute intotdeauna numai sa voim si sa cerem ajutorul lui Dumnezeu.
Arhanghelii au misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari ale lui Dumnezeu, de a descoperi proorociile cele inalte ale ingerilor si prin ei oamenilor. Sfintul Grigorie Dialogul zice despre Arhangheli: “Acestia sint cei care inmultesc sfinta credinta intre oameni luminind inaintea lor cu lumina Sfintei Evanghelii, descoperindu-le tainele credintei celei drepte”.
Fiecare Arhanghel are o anumita misiune divina de indeplinit.”
Arhanghelul Uriel este luminător al celor întunecaţi. Numele lui Uriel înseamnă “Focul lui Dumnezeu” – îngerul profeţilor. sau “Dumnezeu este Lumina mea”- aduce omenirii cunoaşterea iluminatorie despre divinitate. Uriel este cunoscut ca Arhanghelul salvării. Aduce în faţă dorinţa de a obţine măiestrie de Sine, în conştiinţa personală christică pentru a servi atât lui Dumnezeu, cât şi omului. Uriel separă realul de ireal şi ne ajută să curăţăm energiile negative, întunericul, tot ceea ce nu este de Lumină în noi şi în jurul noastru. Arhanghelul Uriel ne spune să afirmăm că Dumnezeu este Unul cu Sinele nostru adevărat, fiinţa.
Idee-forţă: Lumina lui Dumnezeu străluceşte din interiorul meu. Sunt permanent strălucitoare, plină de dragoste şi înţelepciune. Uriel este adesea reprezentat cu o flacără în palma deschisă. El este stăpânul furtunilor şi al tuturor spaimelor. Ca înger al căinţei el ne ajută să înţelegem legile karmice care spun că noi întotdeauna merităm exact ceea ce am făcut.
Uriel ne ajută să înţelegem cum funcţionează Graţia Divină şi ne face cunoscut că noi toţi suntem înconjuraţi de infinita dragoste a lui Dumnezeu.
Misiunea sa cerească: Să aducă oamenilor Lumina cunoaşterii lui Dumnezeu.Misiunea sa pământească: Ne ajută să ne deschidem către Lumina cunoaşterii, să conştientizăm Lumina Divină din noi şi să ne centrăm în Sine (fiinţă). Este cel mai înţelept dintre toţi îngerii. La el omenirea poate găsi alinarea suferinţelor prin rugăciune. Ne ajută să înţelegem de ce sunt toate aşa cum sunt şi să avem încredere în Planul Divin al lui Dumnezeu, astfel încât, atunci când lucrurile nu par să meargă bine, să descoperim că acestea sunt întotdeauna spre binele nostru şi ne pot aduce fericirea.
Când cunoaşterea oferită nu este utilizată în scopuri Divine, Uriel ne atrage atenţia prin situaţii de criză spirituală. Cu ajutorul lui Uriel noi putem să cunoaştem vocea noastră interioară şi visele noastre. El ne conduce spre cunoaşterea cea mai profundă a Sinelui (fiinţei) şi, prin aceasta, la o valorificare infinită a Vieţii.Sub protecţia sa avem posibilitatea să găsim Lumina noastră interioară, devenind tot atât de strălucitori, atunci când Iubirea şi Bucuria devin pentru noi un fapt împlinit.
Arhanghelul Zadikel (mai poate fi întâlnit şi sub denumirile: Zadkiel, Zedekiel, Zadakiel, Salatiil, Sachiel,Tzadkiel) este rugător fierbinte pentru neamul omenesc. Numele lui înseamnă “Dreptatea lui Dumnezeu”. Aduce flacăra libertăţii, bucuriei, alchimiei, justiţiei, transmutaţiei şi eliberarea sufletului. Culorile care îl reprezintă:albastru inchis, indigo, mov, violet. De fiecare când îl invocăm pe Zadkiel, care întruchipează şi flacăra violet, aducem schimbări pe Pământ şi în noi, ne apropiem de fuziunea cu Sinele nostru christic, cu fiinţa şi ajutăm la pregătirea lumii pentru schimbare.
Alături de Uriel, Zadkiel poate fi considerat un Arhanghel Intelectual, una din specializările sale fiind cea legată de memorie. Zadkiel te poate ajuta în viaţa de zi cu zi aducându-ţi în memorie lucruri de care ai nevoie: numere de telefon, nume, informaţii. Daca iţi închipui memoria ca o bancă de informaţii, atunci îi poţi cere lui Zadkiel să cureţe ceea ce nu iţi mai trebuie pentru a lăsa loc unor informaţii noi; cere-i să deblocheze orice te impiedică să ai acces la informaţiile de care ai nevoie, să iti echilibreze memoria în aşa fel încât să funcţioneze sănătos.
De asemenea, Zadkiel poate lucra pe modul de funcţionare a memoriei tale, în aşa fel încât să fie diminuata tendinţa minţii de a-şi aminti doar lucrurile dureroase, care te-au afectat în mod negativ şi să o îndrepte spre lucrurile pozitive, pe care sa ţi le aminteşti mereu.
Când ai nevoie să se înfăptuiască dreptatea în jurul tău,îil poţi chema pe Zadkiel să ajute ca lucrurile să se întâmple în mod corect, urmând Justiţia Divina, nelăsând elementele malefice să îţi încalce Liberul Arbitru.
Idee-forţă: “Sunt plină de compasiune şi bunăvoinţă. Îi ajut pe cei care sunt deschişi să-şi dezvolte capacitatea de a asculta răspunsul, de a conştientiza felul în care sunt îndrumaţi şi să-şi aprofundeze şi amplifice sentimentul de compasiune faţă de ei înşişi şi faţă de ceilalţi.” Îndemn: “Intensifică şi creşte prin aspiraţie sinceră şi prin exprimarea intenţiei sfera rugăciunii tale cu Dumnezeu Tatăl. Simpla ta conversaţie plină de iubire şi umilinţă cu Dumnezeu se transformă în rugăciune. Ia aminte că nicio rugăciune nu rămâne fără răspuns.”
Zadakiel este un înger al mărinimiei, al compasiunii, al bunăvoinţei. Alături de Jophiel, este unul dintre purtătorii steagurilor, ce-l urmează pe Arhanghelul Mihail în luptă.
În calitate de înger al mărinimiei, Zadakiel îi binecuvântează pe toţi cei care îşi orientează eforturile spre a face din această lume un loc mai fericit. Aduce lumina Graţiei lui Dumnezeu tuturor celor care şi-au pus viaţa în slujba semenilor lor. Ne învaţă cum să dăruim ajutorul din toată inima. Ne ajută să înţelegem semnificaţia actului de a dărui, să devenim şi noi dedicaţi acestui act, să putem aprecia care este însemnătatea spirituală a dăruirii.
Zadikel oferă protecţie tuturor celor care fac bine, îi binecuvântează pe toţi cei care au inima deschisă şi care sunt oricând pregătiţi să facă tot ce pot pentru ca Viaţa pe Pământ să fie plină de bunăstare, armonie şi bucurie. Tuturor celor care cred cu toată fiinţa lor că este foarte important să-i ajuţi pe ceilalţi, el le oferă energie şi inspiraţie, le facilitează accesul la resurse infinite, astfel încât ceea ce au în plan să poată fi realizat cât se poate de bine. Îl rugăm pe Zadakiel să ne ajute să găsim resursele interioare şi exterioare care să ne permită să ne îndeplinim cât mai bine misiunea.
Acest Arhanghel ne inspiră să fim plini de bunăvoinţă, să vedem Lumina Divină din noi înşine şi din cei din jurul nostru. Invocarea şi comuniunea cu Arhanghelul Zadikel duc la aprofundarea sentimentului de compasiune. Ne ajută să înţelegem că Iubirea lui Dumnezeu se revarsă în orice moment asupra noastră, să conştientizăm faptul că suntem în permanenţă protejaţi şi îndrumaţi. Unii oameni cred că această calitate, compasiunea, este sinonimă cu sentimentul de milă, dar nu este aşa! Compasiunea implică puterea desăvârşită de a empatiza cu suferinţa celorlalţi, precum şi capacitatea de a prelua suferinţa cuiva şi de a o neutraliza.
Zadakiel uşurează şi asigură depăşirea evenimentelor dramatice din viaţa noastră, făcând posibilă orientarea acestora către un deznodământ fericit. Compasiunea lui se manifestă printr-o forţă miraculoasă, care provine direct de la Dumnezeu şi care îi permite să ne ajute prompt dacă îl invocăm atunci când ne aflăm în pericol. Tot ceea ce trebuie să facem pentru a-l simţi este să ne deschidem inima. Atunci cînd nu suntem conştienţi de puterea compasiunii, suntem conduşi de ego-ul nostru, de conflictele noastre interioare. Dacă noi conştientizăm faptul că suntem ghidaţi şi ajutaţi, nu trebuie să ne încrâncenăm ori să ne pedepsim pentru că lucrurile nu merg aşa cum vrem. Încrederea în Compasiunea Divină este un dar care ne permite să participăm pe deplin la evoluţia vieţii noastre.
Compasiunea ne călăuzeşte spre Lumină.
Arhanghelul Zadikel este patronul îngerilor care iartă sau ale căror misiuni au legătură cu iertarea. Dacă întîmpinăm probleme în a ne ierta sau a ierta o altă persoană, îl rugăm pe Zadikel să intervină. El ne oferă ajutor Divin când dorim să uităm resentimentele faţă de suferinţele trecute şi ne ghidează să înţelegem lecţia la care am fost supuşi în momentele în care aceasta s-a manifestat, pentru ca noi să putem trăi constructiv şi liber prezentul. Iertarea nu înseamnă uitare şi nu acesta este scopul ei. Pentru a ierta într-adevăr corect, Zadikel ne ajută să vedem rănile şi suferinţele noastre din trecut într-o altă lumină. Dacă îl vom ruga să ne inspire cum să lăsăm mai uşor şi mai repede, în urma noastră, suferinţa şi rănile vechi, vom declanşa astfel şi vom accelera direct proporţional cu intensitatea şi durata rugăciunii procesul de vindecare spirituală. Manifestarea deplină a devotamentului implică şi iertarea tuturor acelora care ne-au pricinuit suferinţe şi lacrimi. Numai aşa putem ajunge să trăim aici şi acum, Iubirea Divină, necondiţionată, pe care Îngerii o manifestă şi o exemplifică neîncetat. Altfel, vom rămâne prizonierii propriilor noastre orgolii şi resentimente crezând, în continuare, că ceilalţi sunt cauza şi nu doar instrumentul manifestării necazurilor şi durerilor noastre. Iertarea ne ajută să ne eliberăm de aceste trăiri şi să ne ridicăm pe un alt nivel, superior, de conştiinţă. Atunci când iertăm, sufletul ni se uşurează şi ne simţim bine. Iertarea ne eliberează şi ne ajută să ne relaţionăm mai bine cu cei din jur. Putem avea nevoie de ajutor ca să iertăm şi Zadikel ne oferă Graţia de a găsi bunătate în inimile noastre şi curajul de a cere ajutor când iertarea ni se pare prea greu de realizat.
Arhanghelul Zadakiel contribuie la vindecarea suferinţelor – mai ales a celor din plan emoţional – şi la eliminarea energiilor negative din toate structurile corpului
omenesc.
El păzeşte esenţele rugăciunii, ne învaţă arta de a ne ruga, ne arată cum şi în ce condiţii simpla conversaţie cu Dumnezeu se transformă în rugăciune.Ne îndeamnă să ne rugăm la Dumnezeu întotdeauna, nu doar în perioadele dificile ale vieţii şi să fim insistenţi în rugăciune.Invocarea şi meditaţia cu Arhanghelul Zadikel duc la dezvoltarea capacităţii de a asculta răspunsul, de a conştientiza felul în care suntem îndrumaţi.
(sursa – internetul)

 

Arhanghelul Uriel – „Fiți buni unul cu celălalt” Fiți buni unul cu celălalt, practicați compasiunea cu toată lumea, trăiți cu acceptarea voastră și a celorlalți. Trăiți în plinătatea puterii și perfecțiune în fiecare moment. Când folosiți bunătatea în interacțiunile voastre cu altii voi le oferiți darurile de acceptare, dragoste și compasiune. Bunătatea înseamnă mai mult decât a fi bun cu altii, aceasta este o stare de conștientă spirituală, în care va conduce natura voastră spirituală, vorbind de la divinitatea voastră la sinele divin al altora, devenind o lumină strălucitoare pentru alții. Când sunteți buni cu celălalt lumina voastră strălucește mai puternic decât orice întuneric din jurul vostru. A fi bun cu celălalt indiferent de ceea ce vi se face sau vi s-a făcut ,vă permite să stați în puterea voastră și să alegeți modul în care veți interacționa cu cei din jurul vostru.

Bunătatea implică parteneriatul vostru uman / divin, care este cea mai înaltă expresie a luminii voastre. Prin aceasta vă exprimați măiestria voastră și vedeți potențialele nelimitate pentru fiecare situație. Nu puteți fi supărat dacă alegeți bunătatea, nu puteți fi plin de resentimente, rănit, sau dezamăgit. Bunătatea nu este o stare de a face sau de a permite altora să profite de voi, este o deschidere care invita pe alții să experimenteze lumina voastră așa cum ați ales să o exprimați. Atunci când alegeți să fiți buni voi rezistați tentatiei de a judeca și, în loc, exersați iertarea. Incepeți fiecare conversație în spiritul iertării, astfel încât orice negativitate care este posibil să apară de la cineva să nu se conecteze cu o rana trecută sau rană dinăuntrul vostru. A fi bun nu înseamna a face lucruri pentru altii, înseamnă a fi conștient de nivelul lor de creștere spirituală și de înțelegere și de modul în care aceasta afectează capacitatea lor de a interacționa cu voi.

Dacă îi abordați pe toți cu bunătate, setați vibrația energetică pentru această interacțiune și sunteți liderul nu, cel care urmează. Bunătatea voastră nu are nevoie de acceptare din partea altora și, uneori, ea nu va fi, dar cu ea nu vă veți judeca pe voi însivă pentru lipsa de apreciere a altora. Bunătatea permite ca bucuria, dragostea, și pacea să domine în orice relație. Vedeți bunătatea voastră ca pe un cadou pe care l-ați stabilit în fața cuiva, apoi permiteți să vi se răspundă în felul în care se poate. Lăsați bunătatea să fie adevărul vostru, astfel încât să nu fiți distrasi de rănile sau problemele altora. Bunătatea vă permite să vă deconectați cu compasiune, în momentul în care devine necesar, și să eliberați pe deplin orice energii karmice, pentru a permite vindecarea voastră să fie completată.

Darul vostru de bunătate deschide usa la noi moduri de interacțiune, care sunt libere de conflicte si frică. Atunci când alegeți bunătatea ca vibrație energetică pe care o împărtășiți cu alții voi creați vindecare pentru voi si oferiți darul de vindecare altora. Puteți crea, de asemenea, această vibrație în lumea din jurul vostru și pentru planetă pe măsură ce fiecare bunăvoinţă a voastră de a fi buni cu ceilalți și cu toată lumea este amplificată și manifestată în lume. Imaginați-vă cum ar fi lumea dacă fiecare ar fi bun unul cu celălalt. Este ceva ce puteți crea pentru voi înșivă și pentru lume atunci când sunteți buni unul cu celălalt. Țineți spatiul energetic pentru bunătate și să știți că fiecare act de bunătate este important la procesul de vindecare cu care pământul și umanitatea se confruntă în prezent. A învăța să fiți buni unul cu celălalt este o parte importantă a acestui proces și este un cadou pe care vi-l puteti oferi vouă și altora în fiecare zi.

sursa – (Copyright (c) 2012 de Jennifer Hoffman. toate drepturile rezervate. http://enlighteninglife.com/ traducere- Eliza)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s