Legile constientizarii

12 legi pentru o lume noua

 1. Legea esentei: ceea ce este – ESTE  si nu poate fi schimbat de opinii, pareri, dezbateri – Dumnezeu exista pur si simplu in noi cei creati de El.
 2. Legea iubirii: este acea lege care plaseaza binele, sentimentele si preocuparea pentru ceilalti mai presus de propria persoana, este asociata lui Dumnezeu. Legea iubirii nu permite raului si intunericului  sa se manifeste –  il arata spre a fi cunoscut si dat la o parte.
 3. Legea compasiunii si iertarii: a ierta in mod egal greselile tale si ale celorlalti, a avea compasiune pentru cei care nu reusesc asta fara a-i judeca.
 4. Legea liberului arbitru: Dumnezeu ne-a daruit liberul arbitru de a alege ceea ce dorim sa facem cu viata noastra, atata timp cat nu incalcam alegerile celorlalti; tot ceea ce violeaza sau incalca drepturile si alegerile celorlalti nu vine de la Dumnezeu, ci de la intuneric.
 5. Legea libertatii: de a respecta celorlalti spatiul de care au nevoie pentru a se dezvolta spiritual. A intelege ca libertatea este pentru fiecare in parte, nu doar pentru unii si atata timp cat nu suntem toti liberi, nimeni nu este cu adevarat liber.
 6. Legea daruirii – a te bucura de orice oportunitate in a-ti oferi ajutorul fara a astepta recunoastere sau multumiri.
 7. Legea rabdarii: toate trebuie sa se desfasoare la timpul lor si astfel foloasele vor fi maxime.
 8. Legea respectului: a te gandi de doua ori, cu grija inainte de a actiona – astfel ii vei respecta pe ceilalti, trecand dincolo de aparente si false interpretari; fara respect nu poate exista nici iubire si nici patrunderea in interiorul tau si in profunzimea cunoasterii si intelepciunii.
 9. Legea onestitatii: a vedea lucrurile exact asa cum sunt, fara a incerca sa le alterezi in vreun fel, pentru a capata vreun avantaj asupra celorlalti sau a inspira teama.
 10. Legea prosperitatii si bucuriei de a trai: prosperitatea trebuie sa fie direct proportionala cu bucuria de a trai, respectandu-te pe tine si pe ceilalti, a nu alege doar pentru tine prosperitatea in detrimentul celorlalti – altfel este doar iluzia prosperitatii.
 11. Legea exemplului: orice persoana, concept sau lucru este semnificativ si poate servi celorlalti drept exemplu de urmat. Cei care au servit ca exemplu de sete de putere, dorinte nestapanite si lacomie au dat nastere tragediilor.
 12. Legea fericirii: nu conteaza cine esti, ce faci si cat ai, ci ceea ce simti in legatura cu cine esti cu adevarat in interiorul tau.

Pentru a respecta aceste legi nu judeca, fii smerit, nu face nimic contrar iubirii, compasiunii si iertarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s